Πρόγραμμα ανάκλησης, κατόπιν ελέγχου, των μοντέλων Mondeo, S-Max, Galaxy και Edge εκτελεί η εταιρεία Ford Motor Hellas, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά σε 167 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από 3/5/2014 έως 10/3/2016. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω σφάλματος στο λογισμικό τα προσαρμοζόμενα φωτιστικά σώματα τύπου LED να απενεργοποιηθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει ο χρήστης του οχήματος να κλείσει τον διακόπτη εκκίνησης κινητήρα και να τον ανοίξει εκ νέου, ώστε τα φωτιστικά σώματα να ενεργοποιηθούν ξανά. Στα επηρεαζόμενα οχήματα θα πρέπει να προγραμματιστούν με νέο λογισμικό οι μονάδες διαχείρισης ηλεκτρικών λειτουργιών BCM και φώτων HCM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτήτων έχει ήδη ξεκινήσει από την εταιρεία μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι μπορούν να  επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης