Στην ανάκληση 422 μονάδων των μοντέλων Tiguan και Touran προχωρά η εταιρεία KOSMOCAR A.E., γενικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ανακαλούνται τα Tiguan που παρήχθησαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2018 και τα Touran παραγωγής από Απρίλιο του 2015 έως Ιούλιο του 2018 που φέρουν πανοραμική συρόμενη οροφή (Κωδ. εξοπλ.: 3FJ) με φωτισμό «Ambiente».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα ενδέχεται λόγω διείσδυσης υγρασίας στη μονάδα LED του φωτισμού να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και να αναπτυχθεί θερμότητα. Αυτό μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας τον φωτισμό Ambiente και λόγω της ανάπτυξης θερμότητας να προκύψει ζημιά από βραδυφλεγή καύση. Υπό ακραίες συνθήκες και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται η βραδυφλεγής καύση να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας Kosmocar A.E για να γίνουν διορθωτικές ενέργειες στον φωτισμό της πανοραμικής συρόμενης οροφής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Volkswagen στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης