Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της γερμανικής φίρμας, αναβαθμίστηκε σημαντικά σε όλους του τομείς, αποκτώντας μια καινούργια έκδοση και φυσικά την πανίσχυρη A45 AMG. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξωτερικά η A-Class φέρει ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, με τη χαρακτηριστική μάσκα τύπου πλέγματος «diamond» να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Στην καμπίνα τοποθετήθηκαν νέα υλικά και χρώματα, επανασχεδιάστηκαν οι διακόπτες και ο πίνακας οργάνων, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις υπάρχει ειδικός φωτισμός περιβάλλοντος και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών, που υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά των σύγχρονων smartphone.

Στους κινητήρες έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις, προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Επίσης, όλες οι diesel εκδόσεις δεν έχουν το διακριτικό CDI μετά τον αριθμό, αλλά μόνο το γράμμα «d». Στη βάση της γκάμας παραμένει ο 1.5 diesel με τους 109 ίππους και τα 260 Nm ροπής, έχοντας κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 89 γρ./χλμ, με την Α220d να αποκτά περισσότερη ισχύ φθάνοντας τους 177 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους βενζίνης έχουμε τις Α160, Α180 και Α200 με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρου, απόδοσης 102, 122 και 156 ίππων. Ο 2.0 turbo αφορά τις Α220 4Matic, A250 και A250 Sport, με 184, 211 και 218 ίππους, αντίστοιχα. Επίσης, προστέθηκε και η έκδοση «Motorsport Edition» που έχει εμπνευστεί από την ομάδα F1 της Mercedes και φέρει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα που κοσμεί ορισμένα τμήματα του μονοθεσίου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πακέτο που είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις από την  A220d και πάνω.

Στην κορυφή βρίσκεται η εντυπωσιακή A45 AMG, με τον δίλιτρο turbo κινητήρα των 381 ίππων και 475 Nm ροπής. Πρόκειται για το ισχυρότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας, το οποίο χάρη στις αλλαγές που έχουν γίνει στο 7άρι αυτόματο κιβώτιο, επιταχύνει στα 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 162 γρ./χλμ.

H A45 AMG μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο Dynamic Plus που περιλαμβάνει μηχανικό μπλοκέ εμπρός διαφορικό και την ανάρτηση AMG RIDE CONTROL με τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες (Comfort, Sport, Sport + και Individual).

Το λανσάρισμα της ανανεωμένης A-Class θα ξεκινήσει στην αγορά αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με τα βιβλία των παραγγελιών ωστόσο, να ανοίγουν αρκετά νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης