Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης Corolla η οποία έρχεται με αυξημένη ιπποδύναμη, φρεσκαρισμένη σχεδίαση αλλά και περισσότερη τεχνολογία. Θυμίζουμε πως το μοντέλο προσφέρεται τόσο σε hatchback, όσο και σε touring αλλά και σεντάν μορφή, ενώ μετά το καλοκαίρι θα μας συστήσει και την SUV εκδοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανεωμένη Corolla εξωτερικά έρχεται με νέα γρίλια και ζάντες, ενώ πλέον υπάρχει διαθέσιμο και το bi-LED σύστημα φώτων το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί – απενεργοποιεί και τη μεγάλη σκάλα αυτόματα. Παράλληλα εμπλουτίστηκε και η παλέτα των διαθέσιμων χρωμάτων ανά μορφή αμαξώματος, όλα όμως θα προσφέρονται και στο εντυπωσιακό Metallic Grey χρώμα.

Στο εσωτερικό η τεχνολογική εικόνα αλλάζει ριζικά εξαιτίας του νέου συστήματος multimedia το οποίο λαμβάνει over the air ενημερώσεις. Ταυτόχρονα μεγάλωσε, τόσο η οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, φτάνοντας πλέον τις 10.5 ίντσες, όσο και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που αγγίζει τις 12.3 ίντσες, απαρτιζόμενος από τέσσερα διαφορετικά modes: Casual – Smart-Sport-Tough. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως μέσω της εφαρμογής MyT ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί από το smartphone του αρκετές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως να ρυθμίζει το κλιματισμό, να βλέπει πού έχει παρκάρει κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της ασφάλειας, η νέα έκδοση 3.0 της σουίτας συστημάτων Toyota Safety Sense περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελτιωμένη λειτουργίας διατήρησης λωρίδας, adaptive cruise control, αυτόματη μεγάλη σκάλα, προειδοποίηση σύγκρουσης με πεζό ή ποδηλάτη και φυσικά μπρος-πίσω αισθητήρες, παράλληλα με κάμερα οπισθοπορείας.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα Corolla εφοδιάζεται με το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα μοτέρ 1.800 και 2.000 κ.εκ. Μόνο που πλέον στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 18 επιπλέον άλογα φτάνοντας τα 140 με το 0-100 να έρχεται κατά 1.7 δευτ. γρηγορότερα, ενώ στην δεύτερη εκδοχή η ισχύς είναι στα 196 άλογα με 0-100 σε 7.5 δευτ. Τέλος, να αναφέρουμε πως και η μπαταρία ιόντων λιθίου έγινε κατά 18 κιλά πιο ελαφριά, βοηθώντας και αυτή με τη σειρά της στις καλύτερες επιδόσεις.

Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης