Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mercedes προχώρησε στην αποκάλυψη της ανανεωμένης CLA, η οποία αποκτά αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας, μικρές οπτικές αλλαγές αλλά και περισσότερη υβριδική ισχύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, τόσο η CLA όσο και η CLA Shooting Brake αποκτούν στάνταρ φώτα LED αλλά και νέας σχεδίασης εμπρός μάσκα, την ώρα που η ισχυρότερη έκδοση AMG 35, απολαμβάνει για πρώτη φορά την Panamericana γρίλια.

Οι κομψές σχεδιαστικές αλλαγές, περνούν και στο εσωτερικό όπου γίνεται αρκετά μεγαλύτερη χρήση ανακυκλωμένων υλικών ενώ και η κεντρική κονσόλα προσφέρει επιπλέον χώρο. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι βασικές εκδόσεις έρχονται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και οθόνη αφής 10.25 ιντσών για το σύστημα infotainment MBUX, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να αναβαθμίσουν τον πίνακα οργάνων στις 10.25 ίντσες. Μάλιστα διαθέσιμο είναι και το σύστημα Dolby για το προαιρετικό ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας Burmester.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και κάτω από το καπό όπου πλέον ο ηλεκτροκινητήρας στην Plug-in 250e αποδίδει 109 άλογα (7 περισσότερα από πριν) με την μπαταρία να δέχεται φόρτιση έως και 11  kW (αντί για 7,4 kW που ήταν πριν). Το μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έως και 82χλμ. ενώ το 0-100 έρχεται σε 7.6 δευτ. Άλλες επιλογές κινητήρων (ανάλογα με την αγορά) περιλαμβάνουν τετρακύλινδρους κινητήρες 1,3 λίτρων στις CLA 180 και 200, τετρακύλινδρους κινητήρες 2,0 λίτρων που αποδίδουν έως 224 άλογα στις CLA 220 και 250, και τρεις επιλογές diesel με ισχύ 116, 150 και 190 άλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περνώντας στα AMG, η CLA 35 αποκτά για πρώτη φορά υβριδική μορφή (όχι Plug-in αλλά ήπια) με ένα 48βολτο σύστημα, διατηρώντας την ίδια ισχύ των 306 αλόγων και 400 Nm ροπής. Μάλιστα υπάρχει και μία νέα έκδοση AMG Street Style που συνδυάζει γκρι χρώμα με πορτοκαλί και κόκκινα χαρακτηριστικά, διαθέτοντας ταυτόχρονα τα πακέτα AMG Night I και II. Η συγκεκριμένα είναι διαθέσιμη και για την CLA 35 αλλά και για την CLA 45 S των 421 ίππων.

Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές, κάτι που θα γίνει όταν τα μοντέλα φτάσουν στις εκθέσεις.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης