Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota προχώρησε στην ανανέωση της Corolla παρουσιάζοντας το φρεσκαρισμένο πρόσωπο της, αρχικά για την εγχώρια αγορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί η «νέα» Corolla να έρθει στα δικά μας λημέρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, όμως μπορούμε ήδη να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα, καθώς η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε επίσημα το μοντέλο στη χώρα της.

Σχεδιαστικά διακρίνουμε μικρές αλλαγές που το ξεχωρίζουν ελάχιστα από το προ-facelift μοντέλο, όπως οι νέοι προβολείς και η μπροστινή μάσκα. Μάλιστα στο μπροστινό μέρος δεν υπάρχει το γνωστό λογότυπο της εταιρίας, μία κίνηση που δεν είναι σίγουρο εάν θα ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες αγορές πέρα της εγχώριας.

Σχετικά με τα κινητήρια σύνολα, η Toyota χωρίς να «μπει» σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αναφέρει πως ο υβριδικός κινητήρας 1.8λτ. έχει πλέον έναν βελτιωμένο ηλεκτροκινητήρα με καλύτερες επιδόσεις, την ώρα που τα σύνολα 1.5 και 2λτ. έχουν πλέον καλύτερη οικονομία καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πελάτες στην Ιαπωνία μπορούν να αναβαθμίσουν από την οθόνη αφής οκτώ ιντσών στη νέα 10,5 ιντσών που διαθέτει ασύρματο Apple CarPlay. Με επιπλέον κόστος, διατίθεται συνδεσιμότητα Wi-Fi, ενώ ορισμένα επίπεδα εξοπλισμού προσφέρουν στάνταρ εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης. Παράλληλα στη σουίτα συστημάτων ασφαλείας προστίθενται το  Proactive Driving Assist που βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει να πλησιάζει πολύ τους πεζούς, τα ποδήλατα και τα σταθμευμένα οχήματα, επεμβαίνοντας στο τιμόνι και τα φρένα.

Η Corolla 2023 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου διαθέτει υποστήριξη για ενημερώσεις over-the-air  που αποσκοπούν στη βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφαλείας ακόμα και μετά την αγορά του οχήματος.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης