Για τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες δεν θα πωλείται κανένα A4 και A5 που τροφοδοτείται με τον 2.0 TFSI κινητήρα, ούτε τα ισχυρότερα S4 και S5, έπειτα από απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας απαγόρευσαν στην Audi να πουλά τις συγκεκριμένες εκδόσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαφορά στις τιμές κατανάλωσης καυσίμου που ανακοινώνει η εταιρεία με τις πραγματικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό συνέβη λόγω των πρόσφατων αναβαθμίσεων που έγιναν στους βενζινοκινητήρες 2.0 TFSI και V6 3.0 λίτρων. Η μάρκα έκανε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα και το λογισμικό των μηχανικών συνόλων, προς όφελος της απόδοσης και της οικονομίας. Ωστόσο, στις μετρήσεις του Επίσημου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες όχι απλά δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε κατά 0,2 λτ./100 χλμ.

Η Audi ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά η αναστολή των πωλήσεων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχεδόν δύο μήνες θα της στοιχίσει πολύ ακριβά, τόσο από άποψη χρημάτων όσο και πρεστίζ. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως πρόκειται για γραφειοκρατική διαδικασία, ρίχνοντας ουσιαστικά το φταίξιμο στην υπηρεσία που δεν πιστοποίησε τις νέες μετρήσεις.

Όπως φαίνεται όμως, η γερμανική κυβέρνηση έχει ενοχληθεί σφόδρα από τις τακτικές του VW Group και δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες παρατυπίες ή σκάνδαλα τύπου «dieselgate».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης