Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η μία μετά την άλλη οι εταιρείες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα θέτουν εκ νέου σε λειτουργία τις μονάδες παραγωγής, καθώς η εξάπλωση του ιού Covid-19 έχει κοπάσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κινέζοι έχουν θέσει υπό έλεγχο τον ιό και η καθημερινότητα επανέρχεται σταδιακά. 

Όπως ανακοίνωσε η Volvo Cars, η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράθυρου μοντέλου της Polestar ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Luqiao. Μάλιστα έχουν ήδη βγει από το εργοστάσιο οι πρώτες μονάδες του Polestar 2. Τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων -σε Ευρώπη, Κίνα και Βόρεια Αμερική- το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκινήσαμε την παραγωγή κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα. Είμαι πολύ περήφανος για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό του εργοστασίου και οι άνθρωποι της αλυσίδας εφοδιασμού. Ο σεβασμός προς όλους αυτούς είναι απεριόριστος» δήλωσε  ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath. 

Θυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία μέσω online configurator από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρχικά στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Κίνας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Το επόμενο διάστημα θα λανσαριστεί και σε άλλες χώρες.

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 408 ίππων και 660 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh. Η αυτονομία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Εξοπλίζεται με Pixel LED φωτιστικά σώματα, πανοραμική ηλιοροφή, ζάντες 20 ιντσών, φρένα της Brembo με χρυσαφί ζάντες, ανάρτηση της Ohlins, οθόνη αφής 11 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το σύστημα πολυμέσων βασίζεται σε Android με λογισμικό future-proof, λαμβάνοντας ενημερώσεις over-the-air και υποστηρίζοντας τις πιο προηγμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης