Η τσεχική μάρκα ζεσταίνει τις μηχανές της, επανεκκινώντας σταδιακά τις διαδικασίες παραγωγής, αρχής γενομένης από τη Δεύτερα 27 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στα τρία εργοστάσια που διαθέτει η Skoda στην Τσεχία. Για την καλύτερη δυνατή προστασία του προσωπικού και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η εταιρεία έχει λάβει μία σειρά ολοκληρωμένων μέτρων.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα φορούν μάσκα προσώπου και γάντια, ενώ σε κάθε αλλαγή βάρδιας θα γίνεται απολύμανση των επιφανειών, των υλικών, των εργαλείων, των τηλεφώνων και των πληκτρολογίων.

Συνολικά, η Skoda έχει ορίσει περισσότερες από 80 οδηγίες σε συνεργασία με τον κοινωνικό εταίρο, την KOVO Union.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις γραμμές παραγωγής θα απασχολούνται λιγότεροι μηχανικοί και με απόσταση ο ένας από τον άλλο. Τα διαλείμματα θα γίνονται τμηματικά, με ελάχιστα άτομα και χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Απαγορεύονται οι χειραψίες και συστήνεται το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Η επανεκκίνηση της παραγωγής θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier, στόχος είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και όλου του προσωπικού. Τα μέτρα θα χαλαρώνουν ανάλογα τα αποτελέσματα.

«Η παραγωγή στα τρία εργοστάσιά μας έχει διακοπεί από τις 18 Μαρτίου. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι αντιπροσωπείες μας ανοίγουν σταδιακά σε ολόκληρη την Ευρώπη και συνεχίζοντας την παραγωγή κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την παράδοση οχημάτων σε όλες τις αγορές. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του προσωπικού που εργάστηκαν σκληρά τις τελευταίες ημέρες για να καταστήσουν δυνατή την επανεκκίνηση της παραγωγής. Η ομάδα της Skoda είναι απόλυτα αφοσιωμένη και πρόθυμη να ξαναρχίσει το έργο της» ανέφερε ο CEO της εταιρείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης