Κατηγορίες σε βάρος του Κάρλος Γκοσν, του πρώην προέδρου της Nissan, απήγγειλε σήμερα η εισαγγελία του Τόκιο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.
Οι κατηγορίες αφορούν σε δήλωση ψευδών στοιχείων επί πέντε έτη σχετικά με τα εισοδήματά του από την εταιρεία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις εβδομάδες μετά την αιφνίδια σύλληψη του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan Motor.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης στη Nissan ως οντότητα, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και το δημόσιο δίκτυο NHK, καθώς η εισαγγελία του Τόκιο έκρινε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία φέρει επίσης ευθύνη, καθώς αυτή παρέδιδε τις επίμαχες δηλώσεις εισοδήματος στους αρμόδιους εποπτικούς φορείς.

Παράλληλα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι σήμερα παρατάθηκε και η προφυλάκιση του Κάρλος Γκοσν βάσει νέων υποψιών για υποβάθμιση των εισοδημάτων που δήλωσε στις αρχές αυτήν τη φορά για την περίοδο μεταξύ του 2015 και του 2018, ενώ οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν προηγουμένως για δήλωση ψευδών στοιχείων για τα εισοδήματά του από τη Nissan αφορούσαν στην περίοδο 2010-2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης