Απέτυχαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του IIHS τα αυτοκίνητα πόλης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 12:42
Απέτυχαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του IIHS τα αυτοκίνητα πόλης

Ανεπαρκής κρίθηκε η προστασία που προσφέρουν τα μικρά αυτοκίνητα, στις δοκιμές πρόσκρουσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφάλειας στους Αυτοκινητοδρόμους (IIHS).

Το «Insurance Institute for Highway Safety» είναι το αντίστοιχο EuroNCAP και οι δοκιμές που πραγματοποιεί θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες παγκοσμίως. Το ινστιτούτο αξιολόγησε 11 δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα σε μόνο έναν τομέα, αυτόν της μετωπικής πρόσκρουσης σε μικρή επιφάνεια, με ταχύτητα 40 μιλίων (64,4 χλμ./ώρα).

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, μόνο το Chevrolet Spark κατάφερε να πετύχει αποδεκτό σκορ προσφέροντας την καλύτερη προστασία στον οδηγό. Τα Mazda2, Kia Rio, Toyota Yaris και Ford Fiesta κρίθηκαν «οριακά», ενώ τα Mitsubishi Mirage (Space Star), Nissan Versa, Toyota Prius C, Hyundai Accent, Fiat 500 και Honda Fit/Jazz ως «φτωχά».

Κανένα δεν κατάφερε να κριθεί ως «καλό», κάτι που αποδεικνύει τις διαφορές που έχουν στον τομέα της ασφάλειας τα αυτοκίνητα πόλης από τα μεγαλύτερα. Να σημειώσουμε εδώ ότι η βαθμολογία του IIHS αποτελείται από τέσσερα επίπεδα (φτωχό, οριακό, αποδεκτό και καλό).

/Uploads/Media/Kaltura/Video/2014/Jan/23/0_nio1kx8b.jpg


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 13:23