Απογοητευτικές επιδόσεις σημείωσαν τρία από τα κορυφαία αμερικανικά sport car στις δοκιμές πρόσκρουσης του Εθνικού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας και Αυτοκινητοδρόμων Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ford Mustang, Chevrolet Camaro και Dodge Challenger απέτυχαν στα crash test του IIHS, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το οποίο είναι αντίστοιχο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EuroNCAP, κανένα από αυτά δεν πλησίασε τις αξιολογήσεις Top Safety Pick+ και Top Safety Pick, δηλαδή τα 5 αστέρια.

Και τα τρία αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σε πέντε διαφορετικούς τύπους πρόσκρουσης, με το μόνο που πλησίασε τα βασικά στάνταρ ασφάλειας (Top Safety Pick) να είναι το Mustang. Για παράδειγμα, στην πλαγιομετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα, το Camaro αξιολογήθηκε ως «καλό», το Mustang ως «αποδεκτό» και το Challenger ως «οριακό». Στο τελευταίο μοντέλο μάλιστα, διαπιστώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στα πόδια του οδηγού, με το ανδρείκελο που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές να εγκλωβίζεται στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του IIHS, Adrian Lund, από ισχυρά οχήματα όπως τα συγκεκριμένα περιμένεις υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Δυστυχώς, κανένα δεν πέτυχε το Top Safety Pick, αποδεικνύοντας τα κενά που υπάρχουν στα αμερικανικά αυτοκίνητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τις αρχές του χρόνου το μοναδικό μοντέλο made in USA που έπιασε το άριστα είναι το Chrysler 200.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης