Ακόμη ένα όχημα απέτυχε στο περίφημο moose test. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι μία από τις πιο απαιτητικές για τα αυτοκίνητα και διεξάγεται από το σουηδικό περιοδικό «Teknikens Värld» σε όλα τα νέα μοντέλα.

Κατά καιρούς, στο τεστ αποφυγής ταράνδου έχουν αποτύχει πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων η Porsche Macan S, το Jeep Grand Cherokee και η Mercedes C350e. Η δοκιμή πραγματοποιείται  προκειμένου να διαπιστωθεί η συμπεριφορά του οχήματος σε απότομη εναλλαγή πορείας. Η ταχύτητα κυμαίνεται από 64 έως 72 χλμ./ώρα, με τον οδηγό να κάνει γρήγορο ελιγμό, στρίβοντας το τιμόνι αριστερά και αμέσως δεξιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν οι Σουηδοί, το Hilux ήταν το μοναδικό pick-up που δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στο test. Όλα τα υπόλοιπα οχήματα του ανταγωνισμού πέρασαν με επιτυχία. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την Toyota να απαντήσει άμεσα στους δημοσιογράφους του περιοδικού. Η εταιρεία υποστήριξε πως στις δικές της δοκιμές δεν εμφανίστηκε κανένα αρνητικό φαινόμενο, ζητώντας αναλυτικά όλα τα στοιχεία από το «Teknikens Värld» για να ερευνήσει το συμβάν.

Μάλιστα, το σουηδικό περιοδικό ανέφερε ότι και η προηγούμενη γενιά του Hilux είχε αποτύχει στο τεστ ταράνδου το 2007, κάνοντας σύγκριση του τότε με το τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης