Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ένα από ταχύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ένα πολυτελές και πανίσχυρο όχημα, το οποίο, παρά τον όγκο του διατηρεί το πάθος για απόδοση που εκφράζουν όλα τα σπορ μοντέλα της Porsche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Taycan Turbo S μπήκε στην πίστα Michelin Raceway Road Atlanta προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Πίσω από το τιμόνι του εκπληκτικού ηλεκτροκίνητου μοντέλου απόδοσης 761 ίππων και 1.050 Nm ροπής βρέθηκε ο οδηγός αγώνων, Leh Keen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το sport sedan ήταν εργοστασιακών προδιαγραφών, πατούσε σε ελαστικά Pirelli P Zero διαστάσεων 265/35/21 μπροστά και 305/30/21 πίσω, έφερε κεραμικά φρένα, αερανάρτηση, ενεργητική τετραδιεύθυνση και τα προηγμένα συστήματα Dynamic Chassis Control και torque vectoring plus.

Παρά τις υψηλές απαιτήσεις της θρυλικής αμερικανικής πίστας, ο Leh Keen κινήθηκε στο όριο, πετυχαίνοντας έναν ασύλληπτο χρόνο. Σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:33.88, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου.

Θυμίζουμε ότι η Taycan Turbo S με τους δύο ηλεκτροκινητήρες επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 260 χλμ./ώρα. Η μπαταρία χωρητικότητας 93,4 kWh υποστηρίζει ισχύ έως 800 volt, γεγονός που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να φορτίζει γρήγορα και παρέχει αυτονομία 412 χιλιομέτρων με βάση τον κύκλο WLTP.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης