Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όλα συνέβησαν μέσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nio στη Σαγκάη με τους δύο επιβαίνοντες δυστυχώς να χάνουν την ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν ένας μέλος του προσωπικού ανάπτυξης της Nio και ένας συνεργάτης της εταιρίας, ενώ το μοντέλο ήταν ένα ET5 με λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αρχές ανταποκρίθηκαν στο ατύχημα και προσπάθησαν να σώσουν τους δύο δοκιμαστικούς οδηγούς, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα ένας υπάλληλος της Nio έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για μηχανικό πρόβλημα, αλλά ο οδηγός νόμιζε πως είχε βάλει, όπισθεν, πάτησε γκάζι και αντί για πίσω πήγε μπροστά, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο.

Η Nio επιβεβαίωσε ότι θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για να βοηθήσει τις οικογένειες των δύο εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους.

Το Nio ET5 αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο του Tesla Model 3. Μπορεί να αγοραστεί είτε με μια μπαταρία Standard Range 75 kWh που παρέχει αυτονομία πάνω από 550χλμ., είτε με μπαταρία μεγάλης εμβέλειας 100 kWh που αυξάνει την αυτονομία σε πάνω από 700 χλμ., ή ακόμα με μια τεράστια μπαταρία υπερμεγέθους εμβέλειας 150 kWh με αυτονομία πάνω από 1.000χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που συνδυάζονται για να παράγουν 483 άλογα και 700 Nm ροπής, επιτρέποντας στο ET5 να πετύχει το 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης