Στη δημιουργία μιας εκπληκτικής τεχνολογίας που έρχεται κατευθείαν από το μέλλον και θυμίζει οχήματα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, προχώρησε η βαυαρική φίρμα.

Η BMW σχεδίασε ένα cock-pit που ξεφεύγει από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ονομάζεται HoloActive Touch απεικονίζοντας όλες τις λειτουργίες του εσωτερικού σε ολογράμματα. Διαθέτει οθόνες και κάμερες που «διαβάζουν» τα χέρια του οδηγού και προβάλλουν τρισδιάστατες εικόνες σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες με ένα εικονικό άγγιγμα στον αέρα ή με φωνητικές εντολές. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα επιλογής της προβολής των ολογραμμάτων στον χώρο, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται. Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα είναι εξαιρετικά απλό, εισάγοντας ένα πρωτοποριακό τρόπο στην επικοινωνία οδηγού – αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία ειδώλων της BMW θα παρουσιαστεί επίσημα στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του κόσμου (CES), η οποία θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις 5-8 Ιανουαρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης