Το πιο «ακραίο» αισθητικά και ισχυρό 500άρακι που έχει κατασκευαστεί ποτέ παρουσίασε ο βελτιωτικός οίκος Giannini, στο πλαίσιο της έκθεσης του Τορίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φημισμένη ιταλική εταιρεία θέλησε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Οι μηχανικοί του οίκου πήραν, λοιπόν, το απλό 500 και το μετέτρεψαν σε ένα «θηρίο» των δρόμων, τροποποιώντας κάθε κομμάτι του αμαξώματος.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται 350 GP και θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες. Φέρει τεράστιο bodykit, φτερά που παραπέμπουν σε αγωνιστικά οχήματα, υπερβολικούς αεραγωγούς, τεράστια δισκόφρενα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες και ζάντες 19 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προφυλακτήρες, η πίσω πτέρυγα και ο διαχύτης αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα του οχήματος, με τις αναρτήσεις, το σύστημα εξάτμισης και όλα τα μηχανικά μέρη να έχουν βελτιωθεί καταλλήλως. Ο τετρακύλινδρος 1.8T κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω και προέρχεται από την Alfa Romeo 4C.

Αποδίδει 350 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου. Οι επιδόσεις αναμένονται «καταιγιστικές», με την τιμή του να υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης