Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014», ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά, διαθέσιμο με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, σε εκδόσεις με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο 308 ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback, προσφέροντας πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών και χώρους που το τοποθετούν στην κορυφή των πεντάθυρων μοντέλων.

Από την βασική κιόλας έκδοση, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP, φώτα ημέρας LED, air condition, ηχοσύστημα και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολά, στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 λίτρου, απόδοσης 82 ίππων και 118 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί ο 1.6 THP με τους 125 και 155 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ στους diesel έχουμε τον 1.6 HDI των 92 ίππων και τον 1.6 e-HDI με τους 115 ίππους. Ο τελευταίος, έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 98 γρ./χλμ.

Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από 14.340 ευρώ και για τις diesel από 15.870 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης και της έκπτωσης της εισαγωγικής εταιρείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης