Η ανοικτή έκδοση του Citroen DS3 βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμη προς πώληση, με τις τιμές να ξεκινούν από 14.990 ευρώ με απόσυρση, στη βασική έκδοση 1.2 VTi με τους 82 ίππους.

Η υφασμάτινη οροφή του γαλλικού μοντέλου προσφέρεται σε τρία χρώματα (μαύρο, μπλε και DS Monogramme), ανοίγει και κλείνει σε 16 δευτερόλεπτα και λειτουργεί με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα. Ο χρήστης έχει την επιλογή τριών θέσεων της οροφής: ενδιάμεση, οριζόντια και τελείως ανοικτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, εκτός από τον 1.2 λίτρου απόδοσης 82 ίππων, υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.6VTi με τους 120 ίππους και ο turbo 1.6THP απόδοσης 156 ίππων. Διαθέσιμος είναι και ο 1.6 e-HDi με τους 92 ίππους και τα 230 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μικρο-υβριδικό σύστημα και το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με δυνατότητα σειριακών αλλαγών. H μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 3,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικός εξοπλισμός, περιλαμβάνει ESP, ABS με EBD,έξι αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, υπολογιστή ταξιδίου, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες παρκαρίσματος, ράδιο-cd με MP3 και άλλα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης