Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το νέο compact crossover της κορεατικής φίρμας, με το σύστημα τετρακίνησης Active AWD με Lock Mode, προσφέροντας στους καταναλωτές μια από τις πιο ολοκληρωμένες και προσιτές προτάσεις στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα Active AWD με Lock Mode προσφέρεται τόσο με τον κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρου απόδοσης 128 ίππων, όσο και με τον 1.6 diesel των 115 ίππων. Μάλιστα, συνδυάζεται και με τα δύο είδη κιβωτίων, το μηχανικό εξάρι και το αυτόματο επίσης έξι σχέσεων με δυνατότητα σειριακών αλλαγών.

Χρησιμοποιεί συνεκτικό συμπλέκτη τελευταίας γενιάς, που, υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, στέλνει το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής στον εμπρός άξονα, διασφαλίζοντας οικονομική λειτουργία. Μόλις το σύστημα διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου, τότε σε συνεργασία με το ESP αναλαμβάνει να στείλει μέχρι και το 50% της δύναμης του κινητήρα στον πίσω άξονα. Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας Lock Mode (που ελέγχεται από ένα κουμπί στο ταμπλό του αυτοκινήτου) ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το «κλείδωμα» της τετρακίνησης ανάμεσα στους άξονες, αν απαιτηθεί μέγιστη πρόσφυση, με ταχύτητες έως 40 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου έχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και στάνταρ ρεζέρβα ανάγκης. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 167 χλστ. και οι γωνιές προσέγγισης-ράμπας-αναχώρησης είναι 20,5-17 και 28 μοίρες αντίστοιχα, με την ικανότητα έλξης να φτάνει τον 1,5 τόνο.

Οι τιμές ξεκινούν από 19.150 ευρώ για τη βενζινοκίνητη τετρακίνητη έκδοση και από 22.150 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης και της προσφοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως, το Tivoli φέρει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, καλύπτεται από 5 χρόνια εργοστασιακή Εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν service  και ισάριθμα χρόνια δωρεάν Οδική Βοήθεια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης