Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ανανεωμένο αισθητικά, με πλουσιότερο εξοπλισμό και πιο ισχυρούς κινητήρες, το εμβληματικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας συνεχίζει την εμπορική του πορεία στην αγορά, κλείνοντας 20 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΤΤ προσφέρεται ως coupe και cabrio, ενσωματώνοντας τη νέα μάσκα της Audi με τη γρίλια «Singleframe», καινούργια φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED και OLED, νέου σχεδιασμού ζάντες 18 έως 20 ιντσών και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Στην ισχυρότερη έκδοση TTS υπάρχει μεγαλύτερος διαχύτης και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του εσωτερικού παρέμεινε ως είχε, με τους ανθρώπους της μάρκας να τοποθετούν στάνταρ τον ψηφιακό πίνακα οργάνων «Virtual Cockpit» 12,3 ιντσών, το σύστημα «Audi Drive Select» με τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, τους αισθητήρες φωτός και βροχής, το σπορ τιμόνι με τα ενσωματωμένα χειριστήρια καθώς και τις φωτιζόμενες θύρες USB.

Στην κορυφαία έκδοση TTS υπάρχουν ενδείξεις για την απόδοση της ροπής και τις δυνάμεις G που ασκούνται, ημιμπάκετ καθίσματα με δέρμα και χειροποίητες ραφές και επενδύσεις που αναδεικνύουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση 40 TFSI με τον δίλιτρο κινητήρα των 197 ίππων και 320 Nm ροπής. Οι ισχυρότερες 45 TFSI και 45 TFSI Quattro εφοδιάζονται επίσης με τον 2.0 TFSI, αποδίδοντας 245 ίππους και 370 Nm ροπής, ενώ η TTS Quattro φέρει το ίδιο μοτέρ αλλά με 306 ίππους και 400 Nm ροπής.

Οι δύο πρώτες εκδοχές είναι προσθιοκίνητες και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο S Tronic επτά σχέσεων, ενώ οι τετρακίνητες 45 TFSI και TTS Quattro προσφέρονται αποκλειστικά με το S Tronic.

Οι παραγγελίες για το μοντέλο θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές εκκίνησης στη γερμανική αγορά να διαμορφώνονται στα 35.050 ευρώ για το TT coupe, στα 37.500 για το ΤΤ roadster και στα 54.500 και 57.500 ευρώ για τα TTS coupe και roadster, αντίστοιχα.

Επίσης, λόγω της επετείου των 20 χρόνων από την πρεμιέρα του ΤΤ, η Audi θα λανσάρει και μία ειδική έκδοση που θα παραχθεί σε 999 μονάδες και θα διακρίνεται για τα αποκλειστικά στοιχεία της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης