Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων VW βρίσκεται το ανανεωμένο Scirocco, με τις τιμές να είναι αυξημένες σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, λόγω του πλουσιότερου εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό μοντέλο είναι πλήρως αναβαθμισμένο, περιλαμβάνοντας εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας bi-xenon και φώτα LED, νέες ζάντες αλουμινίου και πέντε καινούργια χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα.

Ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό, με τους ενδιαφερόμενους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε επενδύσεων για την καμπίνα. Κυριότερο χαρακτηριστικό είναι τα νέα όργανα στο πάνω μέρος του ταμπλό, που δείχνουν τη θερμοκρασία λαδιού, την πίεση του τούρμπο, αλλά και ένα χρονόμετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προαιρετικό εξοπλισμό, υπάρχει το προηγμένο ηχοσύστημα της Dynaudio με subawofer, το σύστημα επιτήρησης νεκρής γωνίας, ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού και η  κάμερα οπισθοπορείας.

Όλοι οι κινητήρες είναι αναβαθμισμένοι, διαθέτουν σύστημα start/stop και πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Στη βάση της γκάμας είναι ο 1.4 TSI με τους 125 ίππους, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 22.820 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης.

Ο 1.4 TSI με τους 160 ίππους δεν υπάρχει πλέον, με τη θέση του να παίρνει ο 2.0 TSI με τους 180 ίππους. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά, οπότε αν κάποιος επιθυμεί ένα ισχυρότερο Scirocco θα πρέπει να πάει στον 2.0 TSI απόδοσης 220 ίππων που στοιχίζει 25.600 ευρώ με μηχανικό κιβώτιο και 28.000 ευρώ με αυτόματο DSG.

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση 2.0 TDI με τους 184 ίππους έρχεται κατόπιν παραγγελίας, με την τιμή του κορυφαίου Scirocco R να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης