Τέλος στις λακκούβες, στις κακοτεχνίες και στη σπατάλη χρημάτων για τη συντήρηση των δρόμων. Ένα πρωτοποριακό υλικό είναι έτοιμο να αντικαταστήσει την άσφαλτο, προσφέροντας ποιότητα, αξιοπιστία και αντοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες VolkerWessels και KWS Infra συνεργάστηκαν σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα, δημιουργώντας το πρώτο πλαστικό οδόστρωμα από ανακυκλωμένα υλικά. Μάλιστα, οι δρόμοι θα τοποθετηθούν πιλοτικά στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, προκειμένου να γίνουν τα πρώτα τεστ σε πραγματικές συνθήκες.

Το πλαστικό οδόστρωμα είναι προκατασκευασμένο και έτσι μπορεί να συναρμολογηθεί εύκολα για γρήγορα στους δρόμους. Χάρη στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στο άνω και κάτω τμήμα της κατασκευής, επιτρέπεται η τοποθέτηση καλωδιώσεων και αγωγών για την αποστράγγιση των νερών της βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο οδόστρωμα, έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της παραδοσιακής ασφαλτόστρωσης. Πρώτον, είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες από -40 έως και +80 βαθμούς Κελσίου. Δεύτερον, προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, δεν φθείρει τα ελαστικά των οχημάτων και συμβάλλει στη μείωση του θορύβου κύλισης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης