Η διάσημη ιταλική εταιρεία με έδρα τη Μπολόνια, διαθέτει στη γκάμα της ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακότερα, ταχύτερα και πιο ελκυστικά supercar και hypercar της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βασικό στοιχείο μιας αυθεντικής Lamborghini, είναι φυσικά το carbon, ένα από τα πιο ακριβά, αξιόπιστα, ελαφριά και υψηλής αντοχής συνθετικά υλικά. Το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας που διέθετε τμήματα από ανθρακονήματα ήταν η Countach Quattrovalvole του 1985 και το τελευταίο η Huracan. Αυτό που ξεχωρίζει όμως, είναι η Sesto Elemento, καθώς όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από το εξωτικό υλικό Carbon Fiber Reinforced Polymer.

Φυσικά, κατασκευασμένο από carbon είναι και το σώμα της Aventador, με το συγκεκριμένο υλικό να χρησιμοποιείται ευρέως από τη βιομηχανία αυτοκινήτου όσο περνούν τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως ακόμα και οι ζάντες ορισμένων supercars είναι πλέον από ανθρακονήματα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος του αυτοκινήτου και αυξάνοντας ταυτόχρονα την απόδοση και τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εξέλιξη και κατασκευή του carbon, η Lamborghini διαθέτει ένα ειδικό κέντρο στο Σηάτλ των ΗΠΑ. Ονομάζεται Advanced Composite Structures Laboratory και εκεί οι εξειδικευμένοι μηχανικοί αναλύουν, επεξεργάζονται και δημιουργούν όλα τα τμήματα από ίνες άνθρακα. Αυτή την εποχή, εργάζονται πάνω σε ένα καινούργιο monocoque πλαίσιο τεχνολογίας forged composite, που αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς μειώνει σημαντικά το κόστος και το χρόνο παραγωγής.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης