Ένα από τα κορυφαία βραβεία στον χώρο του design έλαβαν από τον αναγνωρισμένο οργανισμό Red Dot το μικρομεσαίο SUV CX-30 και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MX-30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο ιαπωνικά μοντέλα κατέκτησαν τον τίτλο «Car Design 2020», χάρη στην υψηλή αισθητική, την καλαισθησία του αμαξώματος, την απλότητα των γραμμών, την ομορφιά των καθαρών σχημάτων και την απαράμιλλη λειτουργικότητά τους, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Red Dot, Dr. Peter Zec. 

Τόσο το CX-30 όσο και το MX-30 υιοθετούν τη φιλοσοφία «Soul of Motion». Ο σχεδιασμός κάθε επιμέρους τμήματος, βάσει της αρχής του «less is more», είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία των καθαρών και κομψών επιφανειών, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο και την παρουσίαση μίας εντελώς πρωτότυπης εμφάνισης σε μοντέλα της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το κορυφαίας ποιότητας ανθρωποκεντρικό εσωτερικό, συνδυάζει ιδανικά την εργονομία με την τεχνολογία αιχμής και αντιπροσωπεύει μια πιο σύγχρονη αισθητική που επικεντρώνεται στις φουτουριστικές αξίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βραβείο Red Dot έχει απονεμηθεί σε άλλα επτά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας που ακολουθούν φιλοσοφία Kodo. Είχαν προηγηθεί το Mazda3 το 2019, το MX-5 RF το 2017, το MX-5 soft top, τα CX-3 και Mazda2 το 2015, η προηγούμενη γενιά του Mazda3 (2014) και το Mazda6 (2013).

Ο θεσμός Red Dot ξεκίνησε το 1955 και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Οι φετινοί νικητές στην κατηγορία προϊοντικού σχεδιασμού επιλέχθηκαν από 48 κατηγορίες, κερδίζοντας το δικαίωμα της χρησιμοποίησης του αντίστοιχου συμβόλου, που αποτελεί παγκόσμια πιστοποίηση αριστείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης