Ένα μοναδικό ταξίδι, μία περιπέτεια που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δύναμη να κάνουν, πραγματοποιεί ο Πολωνός εξερευνητής Marek Kamiński.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγώντας το ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, ο Kamiński εκκίνησε τον Μάιο από τη χώρα του και μέχρι τον Σεπτέμβριο σκοπεύει να φθάσει στην Ιαπωνία, περνώντας από τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα.

Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο Πεκίνο, έχοντας διανύσει σε δύο μήνες περίπου 13.000 χιλιόμετρα και μάλιστα χωρίς κανέναν συνοδό. H εκστρατεία του Kamiński  με την ονομασία «No Trace Expedition», έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον, μπορεί να ταξιδεύει διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πολωνός είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα road trip που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον.

«Όταν στέκεσαι στους δύο πόλους της Γης, βλέπεις έναν καθαρό, άψογο κόσμο στα λευκά, χωρίς ρύπανση. Υπάρχουν, ενδεχομένως, πολύ λίγοι τυχοδιώκτες που θα οδηγούσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε μια απρόσκοπτη αποστολή. Η αξιοπιστία και η εμβέλεια του οχήματος ήταν το πρώτο μου μέλημα», δήλωσε ο Kamiński.

Το νέο Leaf είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή από 32.990€


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης