Τη δική του ιστορία στο χώρο των τεσσάρων τροχών γράφει εδώ και 25 χρόνια το supermini της γαλλικής φίρμας, έχοντας κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όσο και των επαγγελματιών οδηγών αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του Clio, η Renault δημιούργησε μια εξαιρετική βάση για τη δημιουργία αγωνιστικών εκδόσεων. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε το «θρυλικό» Clio Williams και το πανίσχυρο 3.0 R.S. V6. Το νεότερο μοντέλο (Clio R3 T) συνεχίζει τη μακρά παράδοση της εταιρείας και ήδη θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα προσθιοκίνητα αγωνιστικά όλων των εποχών.

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων, οι μηχανικοί της Renault Sport αποκάλυψαν ορισμένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Το νέο R3 T σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, το πλαίσιο και οι αναρτήσεις αναπτύχθηκαν με γνώμονα την ιδανική ισορροπία μεταξύ ασφάλτινων και χωμάτινων διαδρομών, ενώ στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρου με κωδικό Μ5ΜΤ εφαρμόστηκαν οι πιο προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας χαραγμένο στο DNA της το πάθος για τους αγώνες, η Renault συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την εμπλοκή της στους αγώνες αυτοκινήτου και τη μεταφορά τεχνολογίας στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ανακαλύψτε το Renault Clio

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης