Έπειτα από τρεις και πλέον μήνες σε φυλακή του Τόκιο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi έλαβε την πολυπόθητη άδεια αποφυλάκισης.

Ο Carlos Ghosn αποχώρησε από τον χώρο όπου κρατείτο αφότου κατέβαλε εγγύηση ύψους 1 δις γιεν. Στην εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο 65χρονος μάνατζερ φοράει μπλε καπέλο, γυαλιά ηλίου, μάσκα και ειδικό γιλέκο. Περιβάλλεται από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι τον συνόδευσαν έως την κατοικία όπου θα διαμένει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ghosn αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ιαπωνίας, καθώς του έχουν αφαιρεθεί τα προσωπικά έγγραφα, ενώ όλες του οι κινήσεις στο σπίτι στο οποίο θα μένει θα βιντεοσκοπούνται και η πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι ελεγχόμενη.

Η έρευνα θα συνεχιστεί έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Θυμίζουμε ότι ο «μεγάλος» Carlos συνελήφθη στο Τόκιο στις 19 Νοεμβρίου του 2018. Κατηγορείται από τη Nissan για υπεξαίρεση χρημάτων, χρήση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για προσωπικούς λόγους και για παραβιάσεις του Νόμου περί Χρηματοοικονομικών Μέσων και Χρηματιστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης