Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα σπορ έκδοση του δημοφιλούς hatchback της αμερικανικής φίρμας εθεάθη χωρίς καμουφλάζ στο εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το καινούργιο Focus ST φέρει δυναμικό bodykit, με το έντονο κίτρινο χρώμα του αμαξώματος να τονίζει περαιτέρω το σπορτίφ προφίλ του. Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, το ST διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, διαχύτη πίσω, δύο απολήξεις της εξάτμισης, μεγαλύτερη πτέρυγα, καινούργιες ζάντες με φαρδύτερα ελαστικά και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στη μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη σπορ ανάρτηση το αμάξωμα έχει χαμηλώσει, με τους μηχανικούς της Ford Performance να έχουν επέμβει σε όλα τα μηχανικά μέρη προς όφελος της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς.

 Όσον αφορά στον κινητήρα, παρότι δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία, είναι βέβαιο πως έχει επιλεχθεί ο 2.3 Ecoboost. Το μοτέρ αποδίδει περισσότερους από 280 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το νέο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, το οποίο χειρίζεται ο οδηγός μέσω περιστροφικού επιλογέα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με την υπογραφή της Recaro και η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης