Αποκαλύφθηκε το νέο VW Golf

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 17:07
Αποκαλύφθηκε το νέο VW Golf

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η νέα γενιά του best seller μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς εθεάθη χωρίς ίχνος καμουφλάζ κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, το καινούργιο Golf διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία έχοντας εξελιχθεί στα σημεία. Χάρη στη χρήση της πλατφόρμας MQB, οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι ελαφρώς αυξημένες και το βάρος έχει περιοριστεί, γεγονός που ευνοεί τόσο την οδική συμπεριφορά όσο και την κατανάλωση καυσίμου.

Στην καμπίνα αναμένουμε ζιζικές αλλαγές, με τα ψηφιακά μέσα να έχουν τον πρώτο λόγο. Το όγδοης γενιάς Golf θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά, διαθέτοντας πρωτοποριακά συστήματα, οθόνες αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Όσον αφορά στους κινητήρες, λογικά θα δούμε σύνολα με mild hybrid σύστημα, τον γνωστό 1.5 TSI αλλά και έναν νέο 1.5 TDI.

Το ντεμπούτο δεν θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά έναν μήνα αργότερα, σε αποκλειστική εκδήλωση. Η απόφαση πάρθηκε για λόγους στρατηγικής, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκριση με το πολυαναμενόμενο ID Neo, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο συγκεκριμένο σαλόνι. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενους έτους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 17:07