Αποκαλύφθηκε το SUV με την οθόνης αφής των 50 ιντσών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 17:11
Αποκαλύφθηκε το SUV με την οθόνης αφής των 50 ιντσών

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε το νέο πρωτότυπο μοντέλο της νεοσύστατης εταιρείας Byton, η οποία δημιουργήθηκε από πρώην ανώτερα στελέχη των BMW και Nissan.

Το concept ανήκει στην κατηγορία των SUV, έχει μήκος 4,85 μέτρα, πλάτος 1,94 μ. και ύψος 1,64 μ. Εξοπλίζεται με full LED φωτιστικά σώματα και ζάντες 22 ιντσών, με τη σχεδιαστική του φιλοσοφία να έχει επηρεαστεί από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές προτάσεις. Φέρει πλειάδα τεχνολογιών, όπως σύστημα αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα των θυρών.

Το πιο εντυπωσιακό αξεσουάρ του αυτοκινήτου είναι η οθόνη 50 ιντσών που καλύπτει όλο το ταμπλό. Ονομάζεται «Shared Experience Display» και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες. Έχει μήκος 1,25μ. και ύψος 20 εκατοστά. Ενσωματώνει διακόπτες διεπαφής, αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών για έλεγχο με χειρονομίες, σύστημα φωνητικών εντολών και δυνατότητα αλλαγής του σημείου εστίασης στην επιφάνεια της οθόνης. 

Θεωρείται η πιο προηγμένη του είδους, υποστηρίζοντας καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές. Το concept θα περάσει στην παραγωγή το 2019, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και συνδεσιμότητα 5G με ταχύτητες 10GB ανά δευτερόλεπτο.

Επίσης, στο τιμόνι είναι ενσωματωμένη μία ακόμη οθόνη 8 ιντσών, μέσω της οποίας προβάλλονται οι βασικές λειτουργίες του οχήματος. Το πρώτο μοντέλο της Byton αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2019 και θα είναι διαθέσιμο σε δύο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Η πρώτη θα αποδίδει 270 ίππους και η δεύτερη 476 ίππους, με την αυτονομία να είναι στα 400 και 520 χιλιόμετρα, αντίστοιχα. Αρχικά, θα προσφέρεται στην Κίνα και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 45.000 δολάρια.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 17:11