Η τελευταία γενιά του εμβληματικού sportcar της γερμανικής φίρμας, ανανεώθηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια στην αγορά, έχοντας μικρές αισθητικές αλλαγές, πλουσιότερο εξοπλισμό και κινητήρες τεχνολογίας bi-turbo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H 911 Carrera περιλαμβάνει ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, λεπτότερα φώτα ημέρας LED, νέους προφυλακτήρες, επιπλέον εισαγωγές αέρα, νέο κάλυμμα κινητήρα με κάθετες γρίλιες, νέας σχεδίασης ζάντες, καινούργιες χειρολαβές και απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα ανάρτησης PASM (Porsche Active Suspension Management).

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες, με τη μεγάλη διαφορά να κάνει το σύστημα πολυμέσων Porsche Communication Management System (PCM) με την οθόνη αφής 7 ιντσών. Υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto, διαθέτει τις εφαρμογές Google Earth και Google Streetview, ειδική βάση για τα smartphone και για τον φορτιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά ο καινούργιος εξακύλινδρος 3.0 bi-turbo κινητήρας, απόδοσης 370 ίππων και 450 Nm ροπής για τη βασική έκδοση και 420 ίππων και 500 Nm ροπής για την Carrera S. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 7 σχέσεων ή μέσω του αυτόματου PDK.

Με το PDK κιβώτιο και το πακέτο Sport Chrono, τα 0-100 έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 293 χλμ/ώρα, με την Carrera S να καλύπτει την ίδια απόσταση σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει τα 308 χλμ/ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 7,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι εκδόσεις που φέρουν το πακέτο Sport Chrono εξοπλίζονται με νέο τιμόνι που ενσωματώνει ένα περιστροφικό διακόπτη με τέσσερα προγράμματα οδήγησης (normal, sport, sport plus και individual), ενώ αυτές με το PDK κιβώτιο έχουν επιπλέον το «Sport Response Button», το οποίο επιλέγει αυτόματα την ιδανική σχέση για καλύτερες επιταχύνσεις.  

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Porsche 911 Carrera θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία, τον Δεκέμβριο, με την τιμή να ορίζεται στα 96.605 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης