Αποκαλύπτεται το εσωτερικό της νέας Mercedes GLA

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 17:42
Αποκαλύπτεται το εσωτερικό της νέας Mercedes GLA

Η γερμανική φίρμα ενώνει ένα προς ένα τα κομμάτια της νέας γενιάς του δημοφιλούς compact crossover, λίγες ημέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Έπειτα από τη σιλουέτα του αυτοκινήτου, η Mercedes δείχνει ένα τμήμα του εσωτερικού, προβάλλοντας το σύστημα «Blind Spot Assist» το οποίο παρακολουθεί τι συμβαίνει στην «τυφλή» γωνία και ειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα, ποδηλάτες ή αναβάτες μοτοσυκλετών.

Η καινούργια GLA θα παρουσιαστεί στις 11 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στουτγάρδη. Το όχημα πατάει στην πλατφόρμα MFA2, έχοντας τις ίδιες περίπου διαστάσεις με την τωρινή γενιά, αλλά μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό. Επίσης, το ύψος αναμένεται να είναι ελαφρώς αυξημένο, με τη σχεδίαση του αμαξώματος να είναι πιο μοντέρνα, με καθαρές γραμμές και ελκυστικές αναλογίες.

Στην καμπίνα έχει τοποθετηθεί το προηγμένο σύστημα MBUX (Mercedes Benz User Experience), το οποίο ενσωματώνει νέας γενιάς τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Φυσικά, δεν λείπουν οι μεγάλες οθόνες και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Κάτω από το καπό, λογικά θα φιλοξενηθούν οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης 1.33 turbo και 2.0 turbo, οι diesel 1.5 και 2.0 λίτρων, καθώς και μία plug-in hybrid έκδοση. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι κορυφαίες GLA 35 AMG και 45 AMG.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 17:42