Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου της, το οποίο τοποθετείται απέναντι από τον ηγέτη της κατηγορίας, Toyota Prius, έδωσε στη δημοσιότητα η κορεατική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ioniq έχει μοντέρνα σχεδίαση και αεροδυναμικές γραμμές, με το εσωτερικό να ακολουθεί την αισθητική των νεότερων μοντέλων της Hyundai, έχοντας όμως κάποιες επιπλέον σχεδιαστικές πινελιές που αναβαθμίζουν την εικόνα. Όπως είχε αναφέρει πριν λίγες εβδομάδες η μάρκα, όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του είναι φιλικά προς το περιβάλλον και οι χώροι στην καμπίνα εξαιρετικοί.

Τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 GDI απόδοσης 105 ίππων και ένα ηλεκτροκινητήρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 4,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, με το set-up κινητήρα-συμπλέκτη να είναι πρωτοποριακό. Αναλυτικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο και όλα τα powertrains – θα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ως plug in hybrid και ως απλό υβριδικό – θα δοθούν τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης