Προ των πυλών βρίσκεται η νέα γενιά του μεσαίου πολυτελούς SUV της σουηδικής φίρμας, ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο XC60 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, στις 7 Μαρτίου. Βασίζεται στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) και υιοθετεί πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο XC90, όπως τη μάσκα με την όρθια γρίλια, τα φωτιστικά σώματα τύπου «σφυρί του Thor» εμπρός και τα όρθια φώτα πίσω.

Γνώριμη αναμένεται η εικόνα και στο εσωτερικό, με τη μεγάλη οθόνη αφής στην κονσόλα και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να κάνουν τη διαφορά. Κάτω από το καπό, λογικά, θα δούμε τον τρικύλινδρο 1.5 Turbo και τα υπόλοιπα σύνολα της σειράς Drive-E, προσφέροντας επιδόσεις και οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες και ορισμένα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τους Σουηδούς, το μοντέλο εφοδιάζεται με τρία νέα καινοτόμα συστήματα ασφάλειας. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει επικείμενες συγκρούσεις.

Φυσικά, δεν λείπουν οι γνωστές τεχνολογίες της Volvo, όπως αυτή του εντοπισμού μεγάλων ζώων, αποφυγής εκτροπής από τον δρόμο και ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist. Σύμφωνα με την εταιρεία, το XC60 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στον κόσμο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης