Η νέα γενιά του «καυτού» hatchback της αμερικανικής μάρκας είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς πελάτες να ξεκινούν στις αρχές του 2016.

Το Focus RS είναι ένα sportcar υψηλών επιδόσεων, με τεχνολογίες αιχμής και στήσιμο που θα ζήλευαν τα ακριβότερα και ισχυρότερα αυτοκίνητα. H Ford δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει σε 8 επεισόδια την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Το πρώτο από αυτά θα αναρτηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, με τα υπόλοιπα να δίνονται στη δημοσιότητα ανά εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αποκαλύπτει με πρωτότυπο τρόπο την ιστορία δημιουργίας του νέου RS των 350 ίππων, από την καυτή έρημο της Αριζόνα μέχρι τους πάγους της Αρκτικής και από το στούντιο σχεδίασης στο crash lab. To ντοκιμαντέρ ονομάζεται «Rebirth of an Icon», δηλαδή η «Αναγέννηση ενός Θρύλου». 

Η ιστορία εκ των έσω αποκαλύπτει τα πάντα, ακολουθώντας το αυτοκίνητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καθώς οι μηχανικοί και οδηγοί του Ford Performance το υποβάλλουν σε εξαντλητικές δοκιμές, υπό την επίβλεψη του διάσημου drifter Ken Block και του αντιπροέδρου της εταιρείας και τεχνικού διευθυντή, Raj Nair.

Στο παρακάτω video προβάλλεται το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. Το πρώτο επεισόδιο που θα δούμε στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι η αρχή του project, με τους Block και Nair να συζητούν για το τι πρέπει να προσφέρει το αυτοκίνητο οδηγώντας ένα από τα πρώτα πρωτότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο επεισόδιο έχει ως θέμα την σχεδίαση και εξέλιξη – σφοδρά crash tests ελέγχουν την αντοχή της νέας σχεδίασης.
Το τρίτο της δοκιμές στον δρόμο – διανύοντας 1.600 χλμ μέσα από επικές διαδρομές τα πρωτότυπα ταξιδεύουν από τα Βραχώδη Όρη μέχρι την έρημο της Αριζόνα.
Το τέταρτο δοκιμές σε πίστα – ο Block ταξιδεύει στις απόρρητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Ford, και παρασύρεται σε ριψοκίνδυνη οδήγηση.
Το πέμπτο ακραίες Αρκτικές συνθήκες – χειμερινές δοκιμές στη Σουηδία όπου η ομάδα πιέζεται να βελτιώσει τις επιδόσεις.
Το έκτο μάχη για επιδόσεις – στόχος οι επιδόσεις, καθώς το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis, Γερμανία, ετοιμάζεται για παραγωγή.
Το έβδομο εξονυχιστικό έλεγχο – η κρίσιμη μέρα της τελικής δοκιμής μετά την εντυπωσιακή παρουσία του Block στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.
Το όγδοο είναι και το τελευταίο κεφάλαιο – απολογισμός, αγωνία και αξιολόγηση από τη διοίκηση. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης