Την ταχύτερη έκδοση παραγωγής του δημοφιλούς μοντέλου της γκάμας της, με επιδόσεις που ξεπερνούν τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά supercars, παρουσίασε η Lotus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Elise Cup 250 υπόσχεται τη μέγιστη οδηγική απόλαυση, χάρη στο σημαντικά μειωμένο βάρος, την αυξημένη ισχύ και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, μπάκετ καθίσματα από carbon, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος και προαιρετικά το πακέτο Carbon Aero Pack.

Το βάρος του αυτοκινήτου κυμαίνεται μεταξύ 921 και 930 κιλών, με τον τετρακύλινδρο 1,8 λίτρου supercharged κινητήρα να αποδίδει 246 ίππους και 250 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 248 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τα αμορτισέρ προέρχονται από την Bilstein, τα ελατήρια είναι της Eibach, ενώ τα φρένα αποτελούνται από διπίστονες εμπρός δαγκάνες της AP Racing και μονοπίστονες εμπρός της Brembo. Η νέα Elise Cup 250 είναι διαθέσιμη ως roadster και ως hard-top, με την τιμή στην Αγγλία να ξεκινά από 58.500 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης