Το θέμα με τις παραποιήσεις εκπομπών ρύπων φαίνεται πως θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό, καθώς εκτός από το VW Group και τη Mitsubishi, υπάρχει πιθανότητα να εμπλέκονται αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πρόσφατα, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε παράνομο λογισμικό στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις προδιαγραφών Euro6 του Nissan Qashqai. Οι αρμόδιοι φορείς της χώρας δήλωσαν πως πρόκειται για μια συσκευή που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των δοκιμών μέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Ν. Κορέας απειλούν με μηνύσεις τη Nissan, υψηλά πρόστιμα και άμεση ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που έχουν πουληθεί στη χώρα. Η ιαπωνική εταιρεία απάντησε άμεσα, αρνούμενη οποιαδήποτε κατηγορία και παράλληλα δηλώνει πως θα συνεργαστεί με το υπουργείο προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, παρά την απογοήτευσή της.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Nissan, Jonathan Adashek. «Το Qashqai που διατίθεται στην Κορέα πληροί όλες τις προδιαγραφές Euro6. Οποιαδήποτε υπόνοια ότι η Nissan δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς είναι ψευδής. Η Nissan δεν παραποίησε ποτέ παράνομα κανένα όχημα που έχει παράγει μέχρι τώρα και δεν χρησιμοποιήσει παράνομες συσκευές ή λογισμικό στα οχήματα αυτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης