Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι μυστικό ότι οι μεγάλοι εγκληματίες έχουν την ικανότητα να αγοράζουν πολυτελή και ισχυρά αυτοκίνητα για να ξοδέψουν τον παράνομο πλούτο τους. Τί γίνεται όμως με αυτά τα πανέμορφα αυτοκίνητα όταν αργά ή γρήγορα οι ιδιοκτήτες τους βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Τσεχίας αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτοποριακό με μία κατασχεμένη Ferrari 458 Italia, καθώς αντί να την αφήσει να σαπίσει σε ένα παρκινγκ ή να την καταστρέψει, επένδυσε σε αυτήν 14.000 ευρώ και την μετέτρεψε στο γρηγορότερο περιπολικό της χώρας.

Έχει ξεκινήσει ήδη τις περιπολίες ενώ θα οδηγείται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με εθνική δικαιοδοσία. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το supercar θα χρησιμοποιηθεί σε καταδιώξεις και σε επείγουσες περιπτώσεις όπου ένα περιπολικό θα απαιτείται το γρηγορότερο δυνατό.

Το αστυνομικό τμήμα ξόδεψε συνολικά 14.000 ευρώ για να μετατρέψει τη Ferrari σε ένα λειτουργικό περιπολικό, από τα οποία τα 5.400 χρειάστηκαν για να κάνουν πάλι το μοτέρ να δουλέψει καθώς ήταν αποθηκευμένο σε γκαράζ και ακίνητο για 10 χρόνια.  Φυσικά εξοπλίστηκε με σειρήνα, ειδική βαφή, συστήματα καταγραφής και ραντάρ ταχύτητας ενώ το οδόμετρο γράφει μόλις 2.000χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Τσεχίας ισχυρίζεται ότι η Ferrari 458 Italia δεν είναι το πιο πολύτιμο ή πιο σπάνιο όχημα που προσαρτήθηκε στο τμήμα. Το 2021, η κυβέρνηση κατέσχεσε σχεδόν 900 οχήματα και τα περισσότερα από αυτά πωλήθηκαν, με τα έσοδα να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των ζημιών που προκάλεσε ο δράστης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης