Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την πιο αποδοτική έκδοση του μεγάλου πολυτελούς SUV, ένα προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο που διακρίνεται για τη δύναμη και την οικονομία καυσίμου, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Q7 TFSI e quattro διαθέτει plug-in hybrid σύστημα συνδυάζοντας τον V6 3.0 λίτρων βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο κιβώτιο οκτώ σχέσεων tiptronic. Όσο για την μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα, είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και παρέχει ενεργειακή ισχύ 17,3 kWh σε τάση 308 Volts.

Το μοντέλο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με τη βασική Q7 55 TFSI e να αποδίδει 381 ίππους (280 kW) και 600 Nm ροπής και τη μεγαλύτερη Q7 60 TFSI e να έχει 456 ίππους (335 kW) και 700 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,9 και 5,7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Αμφότερες μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 43 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως τα 135 χλμ./ώρα. Όσο για τη μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την Audi είναι στα 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επτά προφίλ κίνησης (EV, comfort, efficiency, auto, dynamic, individual, allroad και offroad). Στην ηλεκτρική λειτουργία EV ενεργοποιείται το αυτόματο μεγάφωνο που βρίσκεται στον δεξιό θόλο του τροχού, προειδοποιώντας τους πεζούς και τους ποδηλάτες. 

Στο Audi virtual cockpit και στην οθόνη ΜΜΙ ο οδηγός μπορεί να δει μια ποικιλία πληροφοριών σχετικά με την ηλεκτρική οδήγηση – τον μετρητή ισχύος, την αυτονομία και τις τρέχουσες ενεργειακές ροές των δύο μονάδων μετάδοσης κίνησης. Ως κεντρικό στοιχείο απεικόνισης, ο μετρητής ισχύος παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη μέγιστη ηλεκτρική απόδοση, καθώς και την ανάκτηση ενέργειας.

Η εμπορική πορεία του Q7 TFSI e quattro θα ξεκινήσει μέσα στο 2020. Στη Γερμανία έχουν ανακοινωθεί οι τιμές, με την έκδοση 55 TFSI e να κοστίζει 74.800 ευρώ και την 60 TFSI e 89.500 ευρώ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης