Την πιο ενδιαφέρουσα και προηγμένη τεχνολογικά έκδοση του μεγάλου πολυτελούς SUV, η οποία αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ασιατικές αγορές, αποκάλυψε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Q7 e-tron, εξοπλίζεται με το προηγμένο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας τον γνωστό 2.0 TFSI βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic 8 σχέσεων. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 367 ίππους και τα 700 Nm ροπής.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με τη συνολική αυτονομία να ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα. Τα 0-100 έρχονται σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα., με τη μέση κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων να είναι σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα (2,5 λίτρα/100 χλμ. και 60 γρ./χλμ. CO2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα θα περάσει σταδιακά στα περισσότερα μοντέλα της γκάμας, με το Q7 να είναι το πρώτο. Για την πλήρη φόρτιση του SUV απαιτούνται 2,5 ώρες, με τον ηλεκτροκινητήρα να λαμβάνει ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 17,3 kWh.

Το λανσάρισμα του μοντέλου θα ξεκινήσει από την Κίνα, την Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία στις αρχές του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης