Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν ακόμα κυριαρχήσει (για τους γνωστούς λόγους) ο V8 κινητήρας, το Audi RS6 διέθετε κάτω από το καπό του έναν απίθανο ατμοσφαιρικό V10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η γενιά C6 που κατασκευάστηκε μεταξύ 2008 και 2011 έγραψε ιστορία με αυτό το μοτέρ, και σήμερα εν έτει 2022 ακόμα προκαλεί ρίγος η ορμή και ακόμα περισσότερο ο ήχος του. Στο συγκεκριμένο βίντεο, «συναντάμε» ένα αναβαθμισμένο τέτοιο σύνολο, καθώς αντί για τους 571 εργοστασιακούς ίππους, παράγει 780 και 955 Nm ροπής. Πλέον το μοντέλο χρειάζεται 3.9 δευτ. για το 0-100 αντί για 4.5 δευτ. με τη τελική να ξεπερνά τα 350χλμ./ώρα.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είχε τοποθετηθεί τόσο στο Audi R8, όσο και στην Lamborghini Gallardo, οπότε καταλαβαίνετε πως ο ήχος ξυπνάει τις αισθήσεις όσο κανένας άλλος.  Δείτε στο βίντεο τον ιδιοκτήτη αυτού του απίστευτου RS6 Avant συνόλου να πατάει τέρμα το γκάζι στην Autobahn, τον δημόσιο δρόμο της Γερμανίας όπου δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας και χιλιάδες ιδιοκτήτες supercars σπεύδουν να δοκιμάσουν τις τελικές ταχύτητες χωρίς προβλήματα με το νόμο. 

Ανεβάστε ένταση και απολαύστε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης