Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H νέα δημιουργία της Bandit9 είναι ένα εξαιρετικά κομψό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, με αεροδυναμικό προφίλ, αμάξωμα από ανθρακονήματα και κινητήρα ενός Tesla

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα του Monaco και η κατασκευή του έγινε με γνώμονα την ταχύτητα και τις επιδόσεις για να προσφέρει τη χαρά της οδήγησης τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο.

Στην αρχή η Bandit9 ήθελε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θα αντικατοπτρίζει την εμπειρία της οδήγησης μιας μοτοσικλέτας, αλλά στην πορεία τα σχέδια άλλαξαν καθώς η εταιρεία υιοθέτησε την  αγωνιστική φιλοσοφία  που απαιτεί δύναμη, ταχύτητα, αεροδυναμισμό και έλεγχο.

Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί της Bandit9 ανασυγκροτήθηκαν και ανέλαβαν την αποστολή  να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των αγωνιστικών μονοθέσιων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η εκδοχή της εταιρείας που θέλει να συνδυάσει την φιλοσοφίας των παλιών αγωνιστικών με αυτά της επόμενη γενιάς. Η Bandit9 δημιούργησε αυτό που αποκαλεί «πλατφόρμα» κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και έχει την ικανότητα τροποποίησεων ώστε να ταιριάζουν στο αγωνιστικό στυλ του κάθε οδηγού, ενώ ταυτόχρονα είναι διατηρεί το χαρακτηριστικό αμάξωμα της εταιρείας.

Το Monaco είναι εξοπλισμένο με τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρίες LFP που τροφοδοτούν το Tesla Model S. Συγκεκριμένα αποδίδει 536 ίππους και 603,3 Nm ροπής. Αναμένεται να κάνει τα 0-100 χιλιόμετρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα με αυτονομία που ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. 

Σύμφωνα με τα μονοθέσια της Formula 1, ο ηλεκτροκινητήρας και οι μπαταρίες του Monaco είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος του, με αποτέλεσμα την καλύτερη μεταφορά της ισχύος στην πίστα, ενώ ταυτόχρονα το βάρος αυτών των εξαρτημάτων πιέζει τους τροχούς στο έδαφος, αυξάνοντας την πρόσφυση και επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να αγγίζει δυνάμεις έως και 2G όταν επιταχύνει και έως και 4G όταν στρίβει ή φρενάρει.

Όλος αυτός ο ελεύθερος χώρος στο μπροστινό μέρος επέτρεψε στους σχεδιαστές να φτιάξουν ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό μπροστινό μέρος που συμβάλλει στη μείωση της αντίστασης του αέρα, προσδίδοντας μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτονομία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης