Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Ένα από τα 24 χειροποίητα αυτοκίνητα, εμπνευσμένα απο το αγωνιστικό που κέρδισε το 1965 το Le Mans , παραδόθηκε στον πρώτο αγοραστή. Η παραγωγή βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη από μια Βρετανική εταιρεία, που μέχρι το 2023 θα έχει τελειώσει την κατασκευή των χειροποίητων αυτοκινήτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγωνιστικό της Bizzarini τροφοδοτείται από έναν V8 5,3 λίτρων, με ισχύ 400 ίππων και βάρος 1.250 κιλά. Σε αντίθεση με τον κινητήρα που είναι ίδιος με το πρωτότυπο αυτοκίνητο το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. 

Η Bizzarrini ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 από τον Giotto Bizzarrini, έναν πρώην μηχανικό της Ferrari που είχε εργαστεί στο 250 GTO, ενώ στην συνέχεια βοήθησε στην ανάπτυξη του V12 που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Lamborghini, το 350 GT.

Αφού εντόπισε τα αρχικά σχέδια και μίλησε με ειδικούς που ασχολήθηκαν με την κατασκευή του αυτοκινήτου στη δεκαετία του ’60, ο Bizzarrini κατάφερε να εντοπίσει ένα πρωτότυπο πάνελ, επιτρέποντάς του να αναδημιουργήσει την ακριβή απόχρωση Rosso Corsa που χρησιμοποιήθηκε σχεδόν έξι δεκαετίες πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία CMO Simon Busby, δήλωσε:

«Η ομάδα είναι απίστευτα περήφανη που βλέπει το πρώτο 5300GT Corsa Revival να φεύγει από το εργοστάσιο στο δρόμο για τον νέο του ιδιοκτήτη. Ξαναλανσάραμε το Bizzarrini νωρίτερα φέτος ως την αρχή ενός μακροπρόθεσμου οράματος, αυτή η πρώτη παράδοση είναι ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο για την πλήρη υλοποίηση αυτού του οράματος. Καθώς συνεχίζουμε να παράγουμε την υπόλοιπη σειρά οχημάτων, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το πάθος και τις αξίες του ιδρυτή με το επόμενο στάδιο της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του σύγχρονου supercar μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης