Το πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο των τελευταίων ετών, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του «Concorso d’Eleganza» στη Villa d’Este της λίμνης Como, η βαυαρική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το 3.0 CSL Hommage, το οποίο δημιουργήθηκε προς τιμήν της κλασικής 3.0 CSL του 1970, επιδεικνύοντας την ένδοξη κληρονομιά της φίρμας και συνάμα την σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Τα αρχικά CSL σημαίνουν Coupe Sport Lightweight, με το φουτουριστικό design του αυτοκινήτου να κλέβει την παράσταση. Σχεδιάστηκε από τον επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Adrian van Hooydonk, συνδυάζοντας το ρετρό με το σύγχρονο. Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο αμάξωμα είναι προηγμένης τεχνολογίας (carbon-fibre-reinforced plastic), με το πίσω τμήμα να υιοθετεί στοιχεία από το i8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και στο εσωτερικό, με το ξύλο, το δέρμα και τα ανθρακονήματα να αναδεικνύουν την κομψότητα, την πολυτέλεια και το σπορτίφ προφίλ. Η καμπίνα είναι δύο θέσεων, τα ελαφριά μπάκετ  καθίσματα φέρουν ζώνες έξι σημείων και το τιμόνι θυμίζει αυτό των μονοθεσίων της F1.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως τροφοδοτείται από ένα πανίσχυρο εξακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης