Τη station wagon έκδοση του νέου μεσαίου πολυτελούς sedan η οποία διακρίνεται για την πρακτικότητα, την άνεση, την ευρυχωρία και την πολυτέλεια, παρουσίασε η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 5 Series Touring θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά τον Ιούνιο. Βασίζεται στην καινούργια 5άρα και σύμφωνα με τη BMW είναι πιο πρακτική από ποτέ, προσφέροντας πλήθος τεχνολογιών. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής, CFRP και αλουμίνιο, με το βάρος να έχει μειωθεί κατά 100 κιλά, γεγονός που ωφελεί τις επιδόσεις, την οικονομική κατανάλωση και την οδική συμπεριφορά.

Αισθητικά βασίζεται στη sedan εκδοχή, με το πίσω τμήμα να έχει επιμηκυνθεί και το τζάμι του πορτμπαγκάζ να ανοίγει ξεχωριστά από την πόρτα. Οι χώροι στο εσωτερικό είναι εξαιρετικοί, φιλοξενώντας πέντε ενήλικες επιβάτες. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 570 λίτρων που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτινάσσεται στα 1.700 λτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης και ισάριθμους diesel. Στη βάση της γκάμας είναι η 530i με τον 2.0 Twin Turbo των 252 ίππων, ακολουθεί η 540i με τους 340 ίππους, η 520d απόδοσης 190 ίππων και η 530d με τους 265 ίππους και τα 620 Nm ροπής.

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, με τις δύο μεγαλύτερες εκδόσεις να φέρουν και σύστημα τετρακίνησης xDrive. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αυτόματη αερανάρτηση βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και η M Sport στα έξτρα. Φυσικά, από την φαρέτρα του αυτοκινήτου δεν λείπουν τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης