Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα πάτημα του κουμπιού είναι αρκετό ώστε το φουτουριστικό σπορ μοντέλο της βαυαρικής φίρμας να αποκαλύψει τα κάλλη του, μαγνητίζοντας τα βλέμματα από όπου και αν περνάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο i8 Roadster είναι ένα από τα πιο όμορφα και ελκυστικά cabrio αυτοκίνητα. Βασίζεται στην coupe έκδοση, ωστόσο, έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία προς όφελος της ακαμψίας και της ασφάλειας. Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει σε μόλις 15 δευτερόλεπτα, με τους μηχανικούς της BMW να έχουν τοποθετήσει επιπλέον υλικά για την βέλτιστη ηχομόνωση και ανθεκτικότητα της κουκούλας. Η οροφή χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες του είδους, με τους αλουμινένιους μηχανισμούς να αναπτύσσονται μέσω 3D εκτυπωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο του υβριδικού sportcar είναι από ανθρακονήματα, με τους σχεδιαστές να έχουν τροποποιήσει ελαφρώς τη γρίλια στη μάσκα, τα φώτα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Επίσης, έχουν προστεθεί στην παλέτα δύο νέες εξωτερικές αποχρώσεις –  E-Copper και Donington Grey – και ζάντες 20 ιντσών ελαφρού κράματος.

Το εσωτερικό είναι αυστηρά διθέσιο και περιλαμβάνει νέο τιμόνι, οθόνη αφής 8,8 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο εξοπλιστικών εκδόσεων (Giga και Halo), περιλαμβάνοντας δερμάτινες επενδύσεις Ivory White/Black στην πρώτη και Carum/Dalbergia στη δεύτερη έκδοση.

Η BMW υποστηρίζει ότι οι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγό να συνοδηγό να μεταφέρουν επιπλέον αποσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα. Ανασχεδιασμένα είναι και τα καθίσματα, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και άριστη στήριξη στο σώμα.

Το plug-in hybrid σύνολο συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.5 turbo βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την απόδοση να αγγίζει πλέον τους 374 ίππους και τα 570 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 4,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες 11,6 KWh προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 53 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα στη λειτουργία eDrive mode. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία υβριδικά προγράμματα κίνησης και δύο ηλεκτρικά.

Το i8 Roadster έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Λος Άντζελες που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες. Το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018, παράλληλα με το ανανεωμένο i8 Coupe.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης