Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν είστε σε αναζήτηση ενός τετράθυρου sedan υψηλών επιδόσεων και βρίσκεστε ανάμεσα σε BMW M3 Competition, Audi RS5 ή Tesla Model 3 Performance, σας έχουμε την απάντηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρέχουσα BMW M3 Competition χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 3 λίτρων απόδοσης 503 ίππων και 650 Nm ροπής, έχοντας μόνιμη τετρακίνηση. Με τη σειρά του το Audi RS5 διαθέτει τον V6 κινητήρα  2.9 λτ. απόδοσης 450 ίππων και 600 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό της Tesla έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδοντας 460άλογα και 640 Nm ροπής.

Στη πρώτη κόντρα, και τα τρία αυτοκίνητα έφυγαν από τη γραμμή εκκίνησης με 48χλμ./ώρα αλλά καθώς προχωρούσε ο αγώνας, η M3 Competition άρχισε να αφήνει πίσω της το Tesla το οποίο τελικά τερμάτισε άνετα μπροστά από το Audi. Μια ματιά στους χρόνους αποκαλύπτει ότι η BMW ολοκλήρωσε το τέταρτο του μιλίου σε 11,4 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με τα 11,7 δευτερόλεπτα του Tesla και τα 12,0 δευτερόλεπτα του Audi.

Στη δεύτερη απόπειρα, τα τρία μοντέλα ξεκίνησαν από τα 80χλμ./ώρα, με το Tesla να παίρνει προβάδισμα μέχρι τα 160χλμ./ώρα, Μετά όμως η BMW πέρασε πρώτη, με το Audi να ακολουθεί και το Tesla τελικά να λαμβάνει την τρίτη θέση.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης