Το καινούριο δημιούργημα του τμήματος Μ Division της βαυαρικής φίρμας είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους, με τη μεταλλική οροφή και τους 431 ίππους να υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα M4 Cabrio διαθέτει ηλεκτρική αναδιπλούμενη οροφή που ανοιγοκλείνει σε 20 δευτερόλεπτα, με τα αεροδυναμικά βοηθήματα να προέρχονται από την M4 Coupe. Για τη μείωση του βάρους έχουν χρησιμοποιηθεί στο αμάξωμα ανθρακονήματα και αλουμίνιο, με τις χρυσές δαγκάνες και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης να κλέβουν την παράσταση.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος κινητήρας 3.0 TwinPower Turbo, απόδοσης 431 ίππων και 550 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή του αυτόματου M-DCT7, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την ισχύ, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 8,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 204 γρ./χλμ. Το αυτόματο κιβώτιο M DCT διαθέτει επιπλέον σύστημα εκκίνησης και σύστημα burnout.

Στις τεχνολογίες που ενσωματώνει, περιλαμβάνεται το σπορ ρυθμισμένο τιμόνι, η ανάρτηση Adaptive M με τρεις ρυθμίσεις (Comfort, Sport και Sport+), το Active M Differential και τα ανθρακονημάτινα φρένα.

Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων BMW στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στις 6 Σεπτεμβρίου, με τις τιμές να ξεκινούν από 121.200 ευρώ. Αντίθετα, στη Γερμανία κοστίζει 78.200 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης