Το νέο C4 Cactus είναι πλέον γεγονός, με την Citroen να κάνει την έκπληξη της χρονιάς μέχρι στιγμής, παρουσιάζοντας το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο παραγωγής που έχουμε δει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρομεσαίο γαλλικό crossover, υιοθετεί την σχεδίαση του πρωτότυπου, με την εικόνα του να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Η Citroen διατήρησε το μίνιμαλ και φουτουριστικό design του concept μοντέλου που είχαμε δει τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τα καινοτόμα Airbumps στο πλάι και στα φώτα, τις ράγες οροφής, τα προστατευτικά πλαστικά στους προφυλακτήρες και τις έντονες καμπύλες να κάνουν τη διαφορά.


Τα Airbumbs είναι κυψελίδες από αέρα, που προστατεύουν από φθορές το αμάξωμα

Σύγχρονο, λειτουργικό, άνετο και μινιμαλιστικό είναι και το εσωτερικό του C4 Cactus. Στο ταμπλό υπάρχουν ελάχιστοι διακόπτες και κουμπιά, με τις δύο οθόνες να αναλαμβάνουν όλες τις λειτουργίες. Η μία φιλοξενεί τον πίνακα οργάνων και η δεύτερη τις υπόλοιπες ενδείξεις που χρειάζεται ο οδηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλασικός μοχλός ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από διακόπτες (ενδείξεις Ν,R,D) που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχουν και paddles πίσω από το τιμόνι.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4,21 μέτρα και το πλάτος στο 1,75μ., με τη γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει τους γνωστούς βενζίνης και diesel του γαλλικού ομίλου PSA.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης